Duvar Tabloları - Kanvas Tablo Modelleri Hakkında Genel Bilgi

Kişiye Özel Duvar Tabloları & Kanvas Tablo Modelleri

Dijital baskıda olanaklar arttıkça ve maliyetler azaldıkça, duvar tabloları ve kanvas tablo modelleri de artık kişiselleştirilebilir hale geldi. Artık herkes sevdiği bir manzarayı, bir meydanın fotoğrafını, sevdiğinin veya ailesinin fotoğrafını duvar tablosu haline getirip siparişini verebilmekte. Bunun için bir çok online satış sitesi bulunmaktadır. Bu sitelerden kategorilere ayrılmış birbirinden farklı görsellerden dilediğinizi seçebilir siparişinizi verebilirsiniz. Bir çok online tablo satışı gerçekleştiren site içerisinde en yaygın bulunan tablo kategorileri genellikle; Osmanlı tabloları, manzara tabloları, Atatürk tabloları, dini tablolar, çiçek tabloları, ofis tabloları ve çocuk odası - bebek odası tabloları. Bu yaygın kategorilerin dışında da siteden siteye değişen bir çok farklı kategori bulunmaktadır. Online olarak tablo satışı yapan sitelerden bir çok farklı kategoriye sahip bir örnek olarak www.duvargiydir.com verilebilir.

Duvar tabloları içerisinde online olarak en yaygın satılan modeller, çerçeveli tablolardan ziyade, ahşap çerçevenin etrafına tekstil tuval kumaşının gerdirilmesi şeklinde üretilen kanvas tablo modelleridir. Özellikle ünlü ressamların resimlerinin dijital baskı ile basılıp kanvas tablo haline getirilmesi ile çok tatmin edici ve gerçekçi tablo sonuçları elde edilebilmektedir. Online olarak tablo siparişi verilirken 4 ana unsura dikkat edilmelidir:


Kaplumbağa Terbiyecisi Tablosu


1) Materyalin Kalitesi

Kanvas tablo siparişi verilirken özellikle kullanılan tekstil materyalin kalitesi dikkate alınmalıdır. Kullanılan materyalin ahşap çerçeve etrafına gerdirildikten sonra deformasyona uğramayan bir materyal olması önem teşkil etmektedir. Aksi taktirde kolayca esneyebilen veya sıcaklık değişimlerinden etkilenebilen materyaller, daha sonra tabloda potluğa veya sarkmalara neden olabilmektedir. Tuval olarak kullanılan tekstil materyalin mürekkebi iyice emen, canlı renk sonuçları veren bir materyal olması da önemlidir. 

Tekstil materyalin dışında, kullanılan ahşap da kritik bir öneme sahiptir. Sağlam, dayanıklı ve kırılmayan ahşap çubukların kullanılması, tablonun ömrünü uzatacaktır.

2) Baskı Kalitesi

Kullanılan materyalin kalitesi baskı kalitesini etkilerken, baskı makinesi, mürekkepler ve görselin çözünürlüğü de baskı kalitesinde çok önemli rol oynamaktadır. Özellikle yüksek kaliteli son teknoloji dijital baskı makineleri gerçeğe yakın sonuçlar verebilmektedir. Bu sebeple online olarak sipariş verirken üreticinin hangi baskı teknolojisini kullandığını sormakta fayda var. Bu konuda HP'nin su bazlı ve sağlık koşulları ile uyumlu latex teknolojisini tavsiye edebiliriz. 

Görselin çözünürlüğü de baskı kalitesini etkilemektedir. Bir görsel ne kadar kaliteli bir açıdan kaliteli bir usta taradından ve de kaliteli bir fotoğraf makinesi ile çekilmişse, baskı kalitesi de o kadar yüksek olacaktır.

Atatürk Tablosu


3) Tablo Fiyatları

Satılan alınan her üründe olduğu gibi, duvar tablolarında da birbirinden farklı fiyatlar bulunmaktadır. Tabloların fiyatları bir yandan ebatlara göre değişirken bir yandan da ürün kalitesine göre değişmektedir. En yaygın olarak satılan ebatlar cm cinsinden; 120x80, 110x70, 100x60, 80x50. Bu ebatlar için fiyatlar genellikle 80-150TL aralığında ebata ve kaliteye göre değişmektedir.

4) Ambalajlama Ve Kargo

Söz konusu kanvas tablolar olduğunda ambalajlama ve kargo da önem arz etmektedir. Bunun sebebi, tablolar darbeye veya çarpmaya karşı hassas olmasıdır. Özellikle tablonun tuval kısmı sivri uçlu cisimler ile hasar görebilir. Ayrıca Ahşap kısmı da çarpmalar sonucu kırılabilir. Bu sebeple üreticinizden online olarak siparişi verirken ürünün hasarsız elinize geçmesi konusunda satıcıyı mutlaka uyarın ve ambalajını sağlam yapmalarını isteyin. 

Keyifli alışverişler !


Osmanlı Tuğrası ve Osmanlı Arması Tablosu



Comments

Popular posts from this blog

Dünya Haritası Tablo Modeli Mi Yoksa Harita Duvar Kağıdı Modeli Mi Almalı?

3D Duvar Kağıdı | 3 Boyutlu Duvar Kağıtları Hakkında Genel Bilgi