Dünya Haritası Tablo Modeli Mi Yoksa Harita Duvar Kağıdı Modeli Mi Almalı?


Son dönemlerde gezginlerin ve dünyayı keşfetmeye merakı olanların sayısı arttıkça dünya haritalarına olan ilgi de artmaya başladı. Artık insanlar evlerinde veya ofislerinde dünyanın çeşitli bölgelerini, ülkelerini ve tarihi yerlerini görebilecekleri haritaları başuçlarında istemeye başladı. Bunun için de genelde iki seçenek ile ilerleniyor; dünya haritası duvar kağıdı modelleri ve dünya haritası tablo modelleri. Bu iki farklı seçeneğin avantajlarını ve dezvantajlarını inceleyelim.

Dünya Haritası Tablo Modelleri


Duvar tabloları arasında en popüler modeller olan dünya haritası tablo modellerine arkadaşlarımızın evlerinde, gittiğimiz kafelerde veya ofislerde sıkça rastlarız. Bu tablo modellerinin genişlik ebatları genelde 50cm ile 250cm arasında değişir. Çoğunluğun 130cm x 80cm gibi ebatlarda olduğunu söyleyebiliriz. Dünya haritası tablo modellerinin ebatları genelde amaçlarına göre değiyor. Dünyadaki ülke ve şehir detaylarına hakim olmak isteyenler genelde yazıları okuyabilmek için büyük ebatlardaki duvar tabloları arasından bir model seçiyor. Bu tarz detaylar istemeyenler, daha çok sanatsal dünya haritası tablo modellerine yöneliyor. Aşağıda her iki örneğe ait birer kanvas tablo modelinin görselini bulabilirsiniz.

Ülke ve şehir detaylı dünya haritası tablo modeli


Sanatsal dünya haritası duvar tablosu modeli

Duvar tablosu mu, yoksa devasa boyutta bir duvar kağıdı mı almak ikilemindeyseniz; dünya haritasını tablo olarak almanın en büyük avantajı kolay kullanılabiliyor olması ve mobilitesi. Yani tablonuz evinize ulaştığında yapmanız gereken tek şey duvarınızda uygun gördüğünüz bir yere tablonuzu asmak ve keyfini çıkarmak. Yerini beğenmediyseniz veya taşınmanız gerekiyorsa da tablonuzu dileğiniz gibi istediğiniz yere götürebilirsiniz. Duvar kağıtlarında bu avantajlara sahip olmuyosunuz. Duvar tablolarını internetten sipariş vermek istiyorsanız www.duvargiydir.com adresine bir göz atabilirsiniz. Sitede yüzlerce farklı çeşit görsel ve ebat seçeneği mevcut.


Tipografi dünya haritası tablosu

Dünya Haritası Duvar Kağıdı Modelleri

Evlerinde veya ofislerinde bir dünya haritası isteyenlere baktığımızda, özellikle gezginlerin tablo yerine dünya haritası duvar kağıdı tercih ettiğini görüyoruz. Bunun en büyük sebebi, tablolarda ebatların kısıtlı olması ve bu sebepten dolayı da haritalarda yeteri kadar detay olmaması. 3D Duvar kağıdı modellerinde ise durum değişiyor, bütün bir duvarı kaplayan devasa boyutta bir dünya haritası duvar kağıdı ile siyasi, fiziki, tipografi farketmeksizin her türlü dünya haritasını en önemli detaylarıyla duvarınızda görebiliyorsunuz. Gezginlerin haritayı duvar kağıdı olarak istemelerinin sebeplerinden biri de gittikleri veya gitmek istedikleri yerleri harita üzerinde pinleme istekleri. Tablolarda bu iş biraz daha zor iken, duvardaki bir dünya haritası duvar kağıdı modelinin üzerinde gidilen ve gidilecek olan yerleri iki farklı renkte pinleme olanağına sahip olacaksınız. Özetleyecek olursak duvar kağıdının tabloya oranla en büyük avantajı daha büyük ebatlarda olması ve bu sebeple daha çok detay içermesi. Aşağıda 3d duvar kağıdı modelleri arasından www.duvargiydir.com'da satılan bazı modelleri görebilirsiniz.

Siyasi dünya haritası duvar kağıdı modeli
Çocuk odası dünya haritası duvar kağıdı

                           


Comments

Popular posts from this blog

Duvar Tabloları - Kanvas Tablo Modelleri Hakkında Genel Bilgi

3D Duvar Kağıdı | 3 Boyutlu Duvar Kağıtları Hakkında Genel Bilgi