3D Duvar Kağıdı | 3 Boyutlu Duvar Kağıtları Hakkında Genel Bilgi

Dekorasyonda Yeni Trend: Resimli 3 Boyutlu Duvar Kağıtları

Son dönemlerde iç mimari tasarımlarda, klasik duvar kağıtları veya tuğla desenli duvar kağıtları, yerini resimli 3D duvar kağıtlarına bıraktı. Bunun en önemli sebebi, 3 boyutlu duvar kağıtları ile herkesin duvarını kendi zevkine göre tasarlayabilme lüksüne sahip olmaya başlamasıdır. Resme ilgi duyan bir kişi ünlü ressamların resimlerini duvar kağıdı olarak sipariş verirken, doğa aşığı, gezgin bir kişi ise manzara resmi, gün batımı, şelale resmi duvar kağıdı ile evini renklendirebiliyor. 

Özellikle dijital baskı fiyatları açısından daha verimli olan bu dönemde, kişinin kendine özgü tasarımını dilediği ebatlarda duvar kağıdı olarak yaptırması da maliyet açısından oldukça avantajlı olabiliyor. 

Özellikle duvargiydir.com gibi siteler aracılığı ile, manzara, harita, sanat veya uzay gibi bir çok farklı kategoriden bir resimli duvar kağıdı modeli seçip, kendi ebatlarınızı girip duvar kağıdınızı online olarak sipariş verebiliyorsunuz. Üç boyutlu duvar kağıdı siparişini online olarak verirken 3 konuya dikkat edilmesi önemlidir.

1) Materyalin Kalitesi

Materyal kalitesi özellikle duvar kağıdınızın ömrünü ve uygulama kolaylığını önemli ölçüde etkilemektedir. Bir çok materyal içerisinde yaygın olarak kullanılan iki tip materyal var, bir tanesi kendinden yapışkanlı veya tutkallı vinil, diğeri ise non-woven paper. Vinil'in ana maddesi plastik iken, non-woven materyalin ana maddesi kağıt. Her iki materyalin de avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır, ancak uygulama kolaylığı ve duvarda daha uzun süre etkilenmeden durabilmesi açısından non-woven materyaller daha sık tercih edilmektedir.

Kendinden yapışkanlı materyallerin uygulama tekniği tutkallı versiyonlara göre farklıdır ve ayrıca bir uzmanlık gerektirmektedir. Geleneksel duvar kağıdı ustaları kendinden yapışkanlı materyalleri uygularken zorlanabilmektedir. Bu sebeple duvar kağıdınızı bir ustaya yaptıracaksanız, tutkallı versyionlardan sipariş vermeniz tavsiye edilmektedir. Kendinden yapışkanlı materyaller düzgün uygulanamadığı zaman daha sonra baloncuk bırakabilmektedir. Aynı zamanda vinil materyaller hava değişimlerinden genleşebileceği için daha sonda da baloncuk bırakabilmektedir.

2) Baskı Kalitesi

Baskı kalitesi de materyal kalitesi kadar önemlidir. Günümüzde su bazlı ve solvent bazlı baskı makinaları oldukça yaygındır. Özellikle HP tarafından üretilen su baslı Latex teknolojisi ile baskı yapan dijital baskı makinaları sağlık açısından daha uygun baskı sonuçları vermektedir. Aynı zamanda baskı kalitesi de çok yüksektir. Milyonlarca farklı renk tonunu basabilme özelliğine sahip bu dijital baskı makinalari ile resimler duvarınızda çok canlı duracaktır.

Baskı kalitesini etileyen önemli faktörlerden bir tanesi de görselin kalitesidir. Görselin kalitesi ne kadar yüksek ise baskı kalitesi de o kadar yüksek olacaktır. Bu sebeple, büyük duvarlarınız için 3d duvar kağıdı sipariş verirken, kullanılacak görselin de en az 20 megapixel olması tavsiye edilir.

3 Fiyat

Her online siparişte olduğu gibi, 3 boyutlu duvar kağıdı siparişlerinde de fiyat önemli bir etkendir. Mesela bir dünya haritası duvar kağıdı siparişi vereceksiniz, farklı sitelerden fiyat araştırması yapmanızda fayda vardır. Fiyatlar materyal kalitesine, baskı kalitesine göre değişmektedir. An itibarı ile piyasada metrekare fiyatları 40-80TL aralığında değişmektedir. Bu fiyatlar gayet makul fiyatlardır. Metrekaresi daha yüksek fiyatlı olan resimli duvar kağıdı modelleri piyasaya göre pahalı kalmaktadır.

Aşağıdaki resimler duvargiydir.com sitesinden 3 boyutlu duvar kağıdı siparişi veren bazı müşterilerin uygulama örnekleridir:




Ofis için duvar kağıdı modeli:


Manzaralı duvar kağıdı modeli:


Uzay duvar kağıdı modeli:


Şehir manzaralı 3 boyutlu duvar kağıdı modeli:


Dünya haritası duvar kağıdı modeli:


Çocuk odası 3 boyutlu duvar kağıdı modeli:


Comments

Popular posts from this blog

Duvar Tabloları - Kanvas Tablo Modelleri Hakkında Genel Bilgi

Dünya Haritası Tablo Modeli Mi Yoksa Harita Duvar Kağıdı Modeli Mi Almalı?